Når man udvikler et computerprogram der kan analysere data, som den computeren kan lære fra, kaldes det: "machine learning" -på dansk maskinlæring. Et sådan computerprogram kaldes også en algoritme.
Det fungerer ved, at programmet (algoritmen) genkender mønstre i de data man "fodrer" algoritmen med. Det kan være tekst, billede eller lyd. Maskinen bruger analyserne til at forudsige eller gætte på udfald af noget i den virkelige verden. Maskinlæring er en form for kunstig intelligens.
Der findes gratis Scratch udgaver, hvor eleverne enten selv kan træne maskinlæringsmodeller eller bruge præ-trænede modeller. På den måde kan eleverne få en computer til at genkende alt muligt. Lige fra at genkende hvad der er på et billede til at "forstå" og udføre bestemte handlinger på menneskelig tale som vi kender det fra SIRI og Google Assistenten.
Gå ind på websitet www.ai.cfuucl.dk
Her finder du forskellige teknologier, øvelser og workshops du kan tage udgangspunkt i.
BEMÆRK! Al databehandling foregår lokalt i browseren og der bliver ikke sendt nogen træningsdata (f.eks. webcam billeder) nogen steder hen. Øvelser og teknologier overholder GPDR
Kontakt vejledere for workshop eller co-teaching.
Byg et smarthome der kan styres med stemme
Lav et program man styrer med kroppen. F.eks. en brainbreak eller en assisterende teknologi til handicappede.
Lav Sten-saks-papir, hvor computeren altid vinder.
Lav et program der kan genkende og sortere affald.
Lav et program, der overvåger om folk har mundbind på.